Verzet aantekenen tegen verstekvonnis


Omschrijving situatie

Bert wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het invoeren van drugs via de haven van Antwerpen. Hij zou daarbij hand- en spandiensten hebben geleverd aan een criminele organisatie. Aan Bert is onlangs medegedeeld dat hij bij verstek is veroordeeld tot 30 maanden cel, terwijl hij niet fysiek op de zitting aanwezig was. Volgens Bert heeft hij te laat gehoord wanneer de zitting zou plaatsvinden, daardoor kon hij niet op tijd ter plaatse zijn. Wat kan Bert het beste doen?

Ons advies

Tegen een vonnis bij verstek kan Bert verzet aantekenen. De termijn hiervoor bedraagt 15 dagen nadat hij over het vonnis heeft gehoord. Bert kan het beste zo snel mogelijk de bijstand van een strafrechtadvocaat met expertise op het gebied van drugsmisdrijven inschakelen. Deze kan binnen de gestelde termijn een geldig verzet optekenen.

Hoe werkt het?

De advocaat die Bert zal bijstaan zal over het algemeen werken op basis van een uurtarief. Onder speciale voorwaarden zou deze advocaat Bert ook kunnen bijstaan onder het pro deo systeem.

Zo kan het dus ook

Waarom OmniRecht?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • OmniRecht kwaliteitslabel

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in België

  Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.1

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.