Thomas Niclaes

Thomas Niclaes

Blienberg Advocaten

Antwerpen

Over de advocaat

Thomas Niclaes behaalde zijn diploma als licentiaat/master in de rechten aan de Vrije Universiteit Brussel in 2005 waarna hij een eerste beroepservaring heeft opgedaan in het notariaat.  Sedert 2007 was Thomas actief als advocaat aan de balie van Brussel tot 2014 waarna hij deel uitmaakte van Adlex advocaten te Genk. 

Sedert 2015 is Thomas benoemd als plaatsvervangend rechter bij de rechtbank van koophandel Antwerpen.  

Begin 2017 is hij toegetreden tot Blienberg advocaten waar hij mee de visie op de moderne advocatuur uitdraagt en zijn ruime ervaring in geschillenbeslechting aanwendt in een adviserende en proactieve aanpak.  Sinds 2018 is hij mede – vennoot. 

De ervaring van Thomas is doorheen de jaren opgebouwd rond (complexe) burgerlijke en commerciële geschillen evenals strafrechtelijke procedures (witteboordencriminaliteit). Hij staat het cliënteel bij met de strategische voorbereiding en verdere beslechting van de procedures waarbij een realistische en kost efficiënte benadering voorop staat. 

Respectievelijk in 2016 en 2017 werd Thomas benoemd als curator bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen afdeling Tongeren en Antwerpen. 

Thomas is dan ook zeer vertrouwd met de insolventiewetgeving en alle rechtstakken die daarmee samenhang zoals beslagrecht, voorrechten en hypotheken…  

Advocaat Niclaes heeft zich met een master na master gespecialiseerd in het vennootschapsrecht. 

 Thomas Niclaes is advocaat bij Blienberg Advocaten in Antwerpen en deelnemer van het Omnirecht Advocatenplatform. Lees meer over onze werkwijze.

Zo kan het dus ook

Waarom OmniRecht?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • OmniRecht kwaliteitslabel

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in België

  Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.7

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.