Heeft u snel een advocaat nodig? OmniRecht helpt.

Contractenrecht is die tak van de rechtspraak die gaat over alles wat met contracten en overeenkomsten te maken heeft.

Iedereen heeft wel eens een contract ondertekend. Wie dan een poging heeft gedaan om een contract ook effectief te lezen, weet dat contracten opstellen of doorgronden werk voor specialisten is.

Een advocaat gespecialiseerd in contractrecht kan u helpen

 • wanneer u een belangrijk contract wil laten nalezen, om zeker te zijn dat u goed bent ingedekt
 • wanneer u hulp nodig hebt bij het opstellen van een contract

Contracten laten nalezen

Het kan nooit kwaad belangrijke contracten te laten nalezen door een specialist, alvorens u die ondertekent. Van een contract kan immers heel wat afhangen: denk bijvoorbeeld aan een bouwovereenkomst, een arbeidsovereenkomst, een huwelijkscontract…

Wilt u een contract laten nalezen? Neem dan contact op met de OmniRecht Intakebalie. Onze juristen luisteren naar uw vraag en brengen u in contact met een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

Hulp nodig bij het opstellen van een contract

Gaat u zakendoen of een verbinding aan met een andere partij, dan is het belangrijk om de afspraken duidelijk vast te leggen in een overeenkomst. Met een goed contract voorkomt u hoge kosten en conflicten die lang aanslepen.

Contracten of overeenkomsten opstellen is specialistenwerk. De inhoud van het contract of de overeenkomst moet zorgvuldig worden gewikt en gewogen en mag geen ruimte laten voor interpretatie.

Hulp nodig bij het opstellen van een contract? Neem dan contact op met de OmniRecht Intakebalie. Op ons platform van ruim 80 aangesloten advocaten en kantoren matchen wij uw vraag aan de gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

Wanprestaties, ingebrekestelling, contractbreuk, ontbinding

Wanneer een van de partijen een overeenkomst niet naleeft, kan een advocaat u helpen om te bemiddelen, de partij in gebreke te stellen of zelfs te procederen.

Bij wanprestaties, verzuim, contractbreuk heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Een advocaat kan u helpen om het onderste uit de kan te halen en een zo hoog mogelijke vergoeding binnen te halen.

Ook wanneer u zelf in gebreke wordt gesteld omdat de tegenpartij meent dat u het contract niet naleeft, doet u er goed aan u te laten bijstaan door een advocaat contractrecht. Hij kan bemiddelen tussen de betrokken partijen zodat u hoge schadeclaims, boetes of vervelende conflicten bespaart blijven.

Wat moet u doen?

Zoekt u advies over een contractrechtelijke kwestie? De gespecialiseerde contractrechtadvocaten van OmniRecht helpen u graag.

Contacteer onze juridische intakebalie via het contactformulier op deze website

Met OmniRecht bent u zeker van

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 62 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.7

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.