Algemene voorwaarden

Hulp nodig met opstellen Algemene voorwaarden? OmniRecht helpt

Als ondernemer bent u niet verplicht om algemene voorwaarden op te stellen, maar het is zeker aan te raden. U beschermt uw onderneming hiermee tegen juridische problemen. De juristen en advocaten van OmniRecht zijn gespecialiseerd in het opstellen van algemene voorwaarden. We leggen ze daarom graag voor u vast. Schakel ons ook in als u de bepalingen zelf al heeft geschreven en door een jurist wilt laten controleren.

 • Uw algemene voorwaarden opgesteld door een jurist
 • Gratis intakegesprek: bel ons voor advies
 • Onze juristen zijn 7 dagen per week bereikbaar

Wat zijn algemene voorwaarden?

Deze voorwaarden stelt u op om uzelf te beschermen tegen juridische problemen. Ook dient u de consument goed te informeren over het beleid van uw bedrijf, voordat hij een product of dienst aanschaft. Deze regels – ook wel ‘de kleine lettertjes’ genoemd – gelden voor alle overeenkomsten die u sluit met opdrachtgevers of klanten. Denk bijvoorbeeld aan voorwaarden voor betaling en levering, aansprakelijkheid en garantie.

Inhoud van de voorwaarden

Wat u in de voorwaarden zet, is afhankelijk van de branche en de producten of diensten die u levert. Ook het type klant speelt een rol: u dient consumenten beter te beschermen dan zakelijke klanten. Van ondernemers mag u namelijk verwachten dat ze beter begrijpen waar ze mee akkoord gaan. Onderstaande zaken neemt u op in deze voorwaarden:

 • Wanneer de voorwaarden van toepassing zijn
 • Betalingsvoorwaarden als de betaaltermijn en -methode
 • Leveringsvoorwaarden als de levertijd en annulering
 • Garantie: vervanging of reparatie
 • Beperkingen van de aansprakelijkheid van het bedrijf
 • Ontbinding van de overeenkomst
 • Klachtenprocedure

Laat uw algemene voorwaarden opstellen door een advocaat ondernemingsrecht of handelsrecht. Bij vragen over de bepalingen kunt u 7 dagen per week bij ons terecht.

Algemene voorwaarden laten controleren

Heeft u zelf al algemene voorwaarden geschreven, dan kunnen we u ook helpen. Onze juristen controleren graag de regels die u heeft opgesteld en adviseren u hierover. Het is immers altijd prettig om een deskundig oordeel te horen, zeker bij iets dat zo belangrijk is voor uw bedrijf.

Webshop: regels voor koop op afstand

Als u een webshop heeft, dan moet u zich houden aan de regels voor verkoop op afstand. Zo dient u de consument bijvoorbeeld te wijzen op het herroepingsrecht. Ook moet u rekening houden met de verplichte zichttermijn van 14 dagen. Deze regels gelden niet wanneer u op maat gemaakte of houdbare producten levert. Voor meer informatie over de algemene voorwaarden voor e-commerce belt u naar 03 808 5229.

Algemene voorwaarden zzp’er

Als zzp’er bent u bedreven in uw vakgebied, maar bent u mogelijk wat minder thuis in de juridische kant van uw onderneming. Daarom zijn de juristen van OmniRecht 7 dagen per week bereikbaar. Wij helpen u bij al uw vragen over algemene voorwaarden. De bepalingen maken we voor elke ondernemer op maat, zodat u zichzelf en uw klanten beschermt.

Algemene voorwaarden voorbeeld

Op internet vindt u vele voorbeelden van zulke voorwaarden. Het risico hiervan is echter dat ze niet goed aansluiten bij uw organisatie. Dan stelt u uw bedrijf misschien toch bloot aan bepaalde juridische problemen. Daarom raden we u aan om altijd een jurist of advocaat in te schakelen. Bij OmniRecht weten we bijvoorbeeld precies waar de voorwaarden aan moeten voldoen en hoe u zich goed indekt tegen risico’s.

Wanneer zijn de bepalingen rechtsgeldig?

Om de voorwaarden rechtsgeldig te maken, moet u aan verschillende voorwaarden voldoen.

 • De voorwaarden moeten openlijk beschikbaar zijn voor de klant. De klant moet voor het aangaan van een overeenkomst inzicht kunnen hebben in de geldende regels. Zet ze daarom bijvoorbeeld op uw website of stuur ze mee met de factuur.
 • De klant moet deze voorwaarden aanvaarden. Bij een online bestelling kunt u de consument bijvoorbeeld een vakje laten aanvinken waarbij staat dat hij akkoord gaat met deze voorwaarden.
 • De algemene voorwaarden moeten duidelijk en begrijpelijk zijn. Dit betekent dat u ze opstelt in een begrijpelijke taal als het Vlaams, Frans of Engels. Doet u veel zaken in het buitenland, dan is het raadzaam om de algemene voorwaarden ook op te stellen in een andere taal.
 • Er staan geen onredelijke bepalingen in de voorwaarden.

De contractenrecht advocaten van OmniRecht helpen u graag met het opstellen of controleren van de algemene voorwaarden. Ook voor andere commerciële contracten neemt u contact met ons op.

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 62 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid

   8.7

  OmniRecht helpt u verder
  • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
  • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
  • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
  Bel met de intakebalie
  03 808 5229
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-18:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Stel uw vraag

  "*" geeft vereiste velden aan

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
   Hidden
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom OmniRecht?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook 's avonds en in het weekend
   • OmniRecht kwaliteitslabel

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in België

    Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
    8.7

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

   Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.