Advocaat handelsagentuur overeenkomst

Het vastleggen van een handelsagentuur

Het is verstandig om de activiteiten van uw bedrijf zoveel mogelijk vast te leggen in een juridische overeenkomst, zeker wanneer u een handelsagentuur aangaat. Bovendien geldt voor de handelsagentuurovereenkomst een bijzondere wettelijke regeling.

Een handelsagent zal uw onderneming vertegenwoordigen en binden tegenover derden. Het is essentieel dat u duidelijke en schriftelijke afspraken maakt over de werkzaamheden en bevoegdheden van de agent en over de uitwinningsvergoeding en het concurrentiebeding in een juridisch sluitende overeenkomst.

Laat u dus altijd adviseren door een van de gespecialiseerde advocaten van OmniRecht op het moment dat u een dergelijke overeenkomst aangaat. Zij zullen u vakkundig adviseren en de overeenkomst opstellen in overeenstemming met de laatste wet- en regelgeving. Ook wanneer er een conflict ontstaat over een bestaande overeenkomst, kan een advocaat contractrecht u helpen onderhandelen en bemiddelen met de andere partij.

Factoring

Het verkopen van onbetaalde vorderingen tegen een bepaald bedrag wordt factoring genoemd dit wordt gedaan door Factormaatschappijen. De koper zal dan zelfstandig proberen om de onbetaalde vorderingen te gaan innen. Het is ook mogelijk om u te verzekeren tegen debiteuren die de rekening niet kunnen betalen. Heeft u te maken met een wanbetaler? Neem contact op met OmniRecht om te kijken wat wij voor u kunnen doen.

Verkoopconcessie

Op het moment dat men een verkoopconcessie afspreekt, heeft iemand het recht bedongen om voor (on)bepaalde tijd producten van een verkoper te verkopen. Het is in feite een raamovereenkomst, waarbinnen meerdere opeenvolgende overeenkomsten worden gesloten.

Een verkoopconcessie is een zeer belangrijke handelsagentuur overeenkomst, waar zeer veel geld mee gemoeid kan zijn. Zorgt u daarom altijd dat de afspraken die u maakt worden gecontroleerd en op schrift gesteld door een ervaren advocaat contractrecht. Wanneer er ondanks een degelijk contract toch een conflict zou ontstaan over een verkoopconcessie, doet u er goed aan u te laten bijstaan door een gespecialiseerde advocaat die voor u kan bemiddelen en zorgt dat uw rechten niet geschonden worden.

Neemt u contact op met OmniRecht om samen met ons de mogelijkheden te bespreken.

Andere samenwerkingsvormen

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

Neem contact op met onze OmniRecht Intakebalie via het contactformulier in de rechterkolom. Voor dringende hulp kan u ons tijdens de kantooruren bellen op het nummer 03 808 52 29.

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 63 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.6

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.