Bouwrecht Advocaten Duffel

Bouwrecht Advocaten

Duffel

Over het kantoor

Het advocatenkantoor van Mtr Griet Verschingel is gespecialiseerd in bouw- en stedenbouwrecht en geschillen die verwant zijn aan het bouw – en stedenbouwrecht. Mtr. Verschingel is eveneens gespecialiseerd in het contractenrecht en heeft diverse WCO – dossiers van ondernemers in de vastgoedwereld in haar bezit. Tevens behandelt zij geschillen van verbintenisrechtelijke aard.

Onze expertise met betrekking tot het domein van bouw- en stedenbouwrecht is erg ruim; courante voorbeelden zijn: • Problemen met uw architect en/of aannemer tijdens de bouw of renovatie van uw woning. Denk maar aan werken die niet volgens de regels van de kunst zijn uitgevoerd; faillissement van uw aannemer, We staan u bij met raad en daad. • Wanbetaling: we treden cliënten bij die geconfronteerd worden met wanbetalingen. • Verborgen gebreken bij de aankoop van een eigendom. Met onzichtbare gebreken die niet duidelijk waren tijdens de aankoop van de woning, kunt u ook bij ons advocatenkantoor aankloppen. • Problemen met nabuurschap: (bouw)gerelateerde problemen in een appartementsgebouw,  schadeclaims of ingebrekestellingen tegen u of op uw initiatief, stedenbouwkundige bezwaren of een beroep tegen een bouwproject van een buur of in uw buurt, burenhinder in de ruimste zin van het woord (overhangende takken, bebouwing op de perceelsgrens).  Ook in al deze gevallen helpen we u graag verder van eenvoudige bemiddeling tot effectief juridische stappen. • Huurgeschillen: zowel verhuurders als huurders kunnen bij ons terecht voor allerhande vragen of concreten geschillen inzake huur. • Juridische redactie:  we zorgen voor het waterdicht opstellen en grondig nalezen van diverse contracten gerelateerd aan het bouwrecht, zoals koop- en verkoopcontracten, huurovereenkomsten, opstalovereenkomsten, recht van natrekkingsovereenkomsten en architectenovereenkomsten.  Indien gewenst  werken we daarbij – steeds  in uw beste belang - nauw samen met uw notaris of makelaar. • Advies inzake vennootschapsrecht: basisprincipes van het oprichten van een vennootschap of een advies van welke vennootschap het beste bij een welbepaalde commerciële handeling past (bvb. ondernemen onder een VOF, THV of BVBA). Hiervoor wordt, indien gewenst, nauw samengewerkt met uw boekhouder. Remuneratie We werken voor elk dossier in volledige transparantie, met een duidelijk detail van de vaste kosten en het aantal effectief gepresteerde uren (en uurtarief) op het hele dossier. Elk dossier wordt gestart op basis van een provisie (voorschot) op basis van een realistische inschatting van de hoeveelheid werk.  Op een eindfactuur wordt de provisie in mindering gebracht van het reëel gepresteerd aantal uren. Voor professionele klanten hanteert het kantoor het principe van maandelijkse facturatie; particulieren cliënten hebben de keuze tussen maandelijkse schijven of een eenmalige factuur.

Gratis telefonische intake

Heeft u te maken met een juridisch probleem? Bel direct de juridische intakebalie van Bouwrecht Advocaten voor een vrijblijvende telefonische intake. Bel: 09 298 11 59 en onze juristen helpen u direct.


Bouwrecht Advocaten is een zelfstandig en onafhankelijk advocatenkantoor en deelnemer van het OmniRecht advocatenplatform. Lees meer over onze werkwijze.

Zo kan het dus ook

Waarom OmniRecht?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • OmniRecht kwaliteitslabel

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in België

  Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  9.4

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.