Advocaat nodig wegens een faillissement? OmniRecht helpt u

Het is helaas nooit uitgesloten dat u als ondernemer in zwaar weer terechtkomt, een faillissement is daarin het slechtst denkbare scenario.

Faillissement voorkomen

Een faillissement heeft zeer nadelige gevolgen voor u als ondernemer, uw schuldeisers en voor het personeel. Uw onderneming heeft geen beschikking meer over het vermogen en uw werknemers raken hun baan kwijt. Omdat een faillissement zulke zware gevolgen heeft, is het van groot belang te onderzoeken of een faillissement kan worden vermeden. Een gespecialiseerd advocaat kan minder drastische oplossingen uitwerken door uw onderneming te herstructureren of een doorstart of verkoop te realiseren.

Onbetaalde facturen?

Als ondernemer kan het zijn dat uw debiteurs uw rekeningen niet langer kunnen betalen. U wilt natuurlijk uw geld, maar waarschijnlijk wilt u ook een goede relatie behouden met uw zakelijke partners. Een advocaat kan u optimaal adviseren en bijstaan wanneer u te maken heeft met onbetaalde facturen. Als schuldeiser heeft u waarschijnlijk weinig baat bij een faillissement van een onderneming die u nog geld moet. Als een bedrijf al zo ver in de schulden zit dat een faillissement dreigt, zal er vaak weinig geld in de boedel zitten om alle schuldeisers te voldoen. Gewoonlijk moet u bij een faillissement ook lang op uw centen wachten. Er zijn betere manieren om in het bezit te komen van de verschuldigde bedragen.

Een advocaat gespecialiseerd in ondernemingsrecht, zakelijke schuldvorderingen en faillissementen kan samen met de betrokken partij een betalingsregeling onderhandelen. Dat is zowel voor u als voor de andere partij vaak een betere optie.

Faillissement aanvragen

Wanneer het niet goed gaat met uw onderneming kan een faillissement een laatste ‘redmiddel’ zijn. Door de faillietverklaring verliest u evenwel het beheer en de beschikking over uw vermogen. Wanneer het faillissement is afgewikkeld door de curator en (een deel van) de schuldeisers zijn uitbetaald, wordt uw onderneming ontbonden en geschrapt uit het handelsregister. De situatie en de mogelijkheden verschillen al naargelang de rechtsvorm van uw onderneming. Voor rechtspersonen is soms een doorstart mogelijk. In andere gevallen is een doorstart niet mogelijk, omdat u in privé aansprakelijk bent voor alle schulden. In alle gevallen heeft u juridisch advies nodig om alle mogelijke gevolgen, voor- en nadelen te inventariseren.

Een advocaat kan u voorzien van het beste advies bij een dreigend faillissement, u eventueel (tijdelijk) beschermen tegen schuldeisers en alternatieve oplossingen voorstellen, zodat u en uw personeel zo weinig mogelijk nadeel ondervinden.

OmniRecht: de beste juridische oplossing op maat van uw situatie

Wanneer faillissement dreigt, u zich wilt beschermen tegen schuldeisers, of net achter onbetaalde facturen aanzit, laat u zich best bijstaan door een gespecialiseerde advocaat. Neem daarom contact op met onze OmniRecht Intakebalie. Dat kan zeven dagen per week 24 uur per dag via het contactformulier op deze website. U kunt ook bellen naar de intakebalie op het nummer 03 808 52 29. Onze juristen van de intakebalie nemen binnen de 12 uur contact met u op en geven eerstelijnsadvies. Als u het nodig acht, spelen zijn uw casus door aan een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

Het grootste advocatenplatform van België

Onze juristen nemen ruim de tijd om uw situatie persoonlijk te bespreken. Indien nodig geven zijn uw casus door aan de beste advocaat voor uw specifieke situatie. Omdat ruim 80 onafhankelijke advocaten en kantoren zijn aangesloten bij OmniRecht, matchen wij uw vraag sowieso met een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 64 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   9.4

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.