Hulp nodig bij uw vastgoedrecht? Wij staan altijd voor u klaar.

Vastgoedrecht heeft betrekking op het kopen, verkopen, beheren en ontwikkelen van vastgoed. Zowel bouwpromotoren, projectontwikkelaars, vastgoedmakelaars, eigenaars, mede-eigenaars, kopers, verkopers, bouwheren… komen in aanraking met vastgoedrecht. Vastgoedrecht is een complexe materie die nauw aansluit bij andere juridische vakgebieden zoals bv. het contractrecht, erfrecht, omgevingsrecht, bestuursrecht en de regelgeving rond Ruimtelijke Ordening zoals die door de gemeente, het gewest of de nationale overheid wordt vastgesteld… Onnodig te zeggen dat bij alles wat met vastgoed te maken heeft, heel wat belangen op het spel staan en grote sommen geld betrokken zijn. Om (financiële) risico’s te vermijden is het raadzaam u te laten bijstaan door een advocaat gespecialiseerd in vastgoedrecht.

Hulp bij de koopovereenkomst

Of u nu vastgoed koopt of verkoopt, met een goede koopovereenkomst komt u niet voor verassingen te staan en voorkomt u conflicten. Een koopovereenkomst voor vastgoed is meestal zeer uitgebreid en bevat ingewikkelde clausules. Een advocaat gespecialiseerd in vastgoedrecht kan voor u een koopovereenkomst opstellen of een bestaande koopovereenkomst beoordelen alvorens u die ondertekent.

Een correcte erfpachtovereenkomst

Een stuk grond kan uitgegeven worden in pacht of erfpacht. In dat laatste geval worden bv. schuurtjes die op de grond staan mee in gebruik gegeven aan de pachter. Of u nu grond verpacht of in erfpacht neemt, het is van groot belang de juridische aspecten goed vast te leggen in een overeenkomst. Een vastgoedadvocaat helpt u met advies op maat en het opstellen of beoordelen van een erfpachtovereenkomst.

Bescherm uzelf tegen verborgen gebreken

De koop van een bestaande woning brengt risico’s met zich mee. Wordt de woning wel opgeleverd in de staat zoals u dacht dat u deze kocht? Zogenaamde verborgen gebreken kunnen u als koper heel wat geld kosten. Een advocaat vastgoedrecht kan u bijstaan door de verkoper aansprakelijk te stellen en eventueel een schadevergoeding te eisen.

Pacht

Grond kan worden gekocht, gehuurd of gepacht. In het bijzonder voor landbouwondernemingen is het belangrijk goed stil te staan bij de gevolgen van de keuze voor een van deze opties. Pacht is de overeenkomst waarbij de verpachter zich verbindt aan de pachter om onroerend goed in gebruik te geven om (landbouw)activiteiten uit te voeren. De pachter verbindt zich tot een tegenprestatie. Of u nu pachter of verpachter bent, u hebt alle baat bij een duidelijke overeenkomst die geen ruimte laat voor interpretatie en mogelijke conflicten bij voorbaat vermijdt. Neem daarom contact met een gespecialiseerd vastgoedadvocaat die u helpt bij het opstellen of beoordelen van een pachtovereenkomst

Projectontwikkeling

Het van groot belang om bij projectontwikkeling goede afspraken te maken. Bij een vastgoedproject zijn immers heel wat partijen betrokken. Wanneer de samenwerking tussen al die partijen en gemaakte afspraken juridisch goed zijn vastgelegd, vermijdt u conflicten en misverstanden. Een advocaat projectontwikkeling kan op verzoek van de partijen de juridische documenten opstellen en advies geven over de juridische risico’s en aansprakelijkheden.

Schade en beslaglegging

Bij een vastgoedproject kan schade op veel manieren ontstaan. Denk maar aan een bouwproject dat op het laatste moment niet is doorgegaan, een aannemer die zijn afspraken niet nakomt, een failliete contractpartij of schade die veroorzaakt is door een huurder aan uw vastgoed… Het is dus niet denkbeeldig dat een betrokken partij schade leidt. U kan die schade verhalen op de aansprakelijke partij en uiteraard een schadevergoeding eisen.

Een gespecialiseerd advocaat kan in uw naam de schade verhalen op de veroorzaker of beslag leggen op goederen van de aansprakelijke partij.

Doe tijdig een beroep op een vastgoedadvocaat

Bij het bouwen, kopen, verkopen, huren of verhuren van vastgoed staan grote belangen op het spel en zijn heel wat partijen betrokken. Het is dan ook uiterst belangrijk dat:

 1. alle documenten en contracten correct zijn opgesteld en geen ruimte laten voor interpretatie
 2. u zich laat bijstaan door een gespecialiseerde advocaat wanneer geschillen of conflicten dreigen tussen u en de andere partij(en).

Reken op OmniRecht

De gespecialiseerde vastgoedadvocaten van OmniRecht staan u graag bij met hun deskundigheid en daadkrachtige aanpak. Ze kunnen u helpen met het opstellen of nalezen van belangrijke contracten en overeenkomsten. Maar ze kunnen ook voor u bemiddelen wanneer er geschillen dreigen, of andere partijen in gebreke stellen, u helpen bij het eisen van een schadevergoeding… Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met de OmniRecht Intakebalie. Dat kan zeven dagen per week 24 uur per dag via het contactformulier op deze website. U kunt ook bellen naar de intakebalie op het nummer 03 808 52 29. Onze juristen van de intakebalie nemen binnen de 12 uur contact met u op en geven eerstelijnsadvies. Als u het nodig acht, spelen zijn uw casus door aan een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

Het grootste advocatenplatform van België

Onze juristen nemen ruim de tijd om uw situatie persoonlijk te bespreken. Indien nodig geven zijn uw casus door aan de beste advocaat voor uw specifieke situatie. Omdat ruim 80 onafhankelijke advocaten en kantoren zijn aangesloten bij OmniRecht, matchen wij uw vraag sowieso met een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 62 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   9.4

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.