Toon Muysewinkel

Toon Muysewinkel

Trent Advocaten

Leuven

Over de advocaat

Toon volgde zijn rechtenstudies aan de rechtsfaculteit van de KU Leuven (2004) en de Université René Descartes in Parijs. Daarnaast volgde hij de opleiding Cassatieprocedure In Strafzaken.

Na zijn studies begon Toon meteen aan de balie en startte zijn carrière bij Nelissen Grade Advocatenassociatie waar hij zich verder specialiseerde in het strafrecht en strafprocesrecht. Hij deed er ruime ervaring op en behandelde diverse complexe dossiers en strafprocedures. In 2009 werd Toon partner van de associatie en leidde er vervolgens tot 2015 het strafrechtdepartement.

Toon richt zijn praktijk intussen meer dan ooit op het sanctierecht in het algemeen en strafrecht en het strafprocesrecht in het bijzonder. Vanaf het academiejaar 2015-2016 is Toon eveneens als praktijkassistent verbonden aan het Instituut voor Strafrecht aan de KU Leuven. Hij is daarnaast lid van de Nederlands-Vlaamse vereniging voor strafrecht en de Belgisch-Luxemburgse unie voor strafrecht.

Toon wordt door rechtbanken ook aangesteld als lasthebber ad hoc voor vennootschappen die strafrechtelijk worden vervolgd.

In 2019 volgde Toon de SUPRALAT-opleiding ‘Salduzverhoorbijstand’ waarbij hij zich verder specialiseerde in het verlenen van bijstand bij politieverhoren.Toon Muysewinkel is advocaat bij Trent Advocaten in Leuven en deelnemer van het Omnirecht Advocatenplatform. Lees meer over onze werkwijze.

Zo kan het dus ook

Waarom OmniRecht?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • OmniRecht kwaliteitslabel

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in België

  Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.7

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.