Bezwaar tegen afwijzing werkloosheidsuitkering


Omschrijving situatie

Lange tijd is Emma werknemer bij een bedrijf in de thuiszorg, maar bij een reorganisatie wordt ze ontslagen. Ze schrijft zich vervolgens in als werkzoekende en wordt tegelijkertijd zaakvoerder van haar eigen bedrijf. Maar Emma is niet actief in dienst en keurt alleen de jaarrekeningen goed, dat blijkt ook uit haar boekhouding. Na een paar maanden vraagt Emma via de Hulpkas een werkloosheidsuitkering aan, maar ze krijgt van de RVA te horen dat de aanvraag niet wordt goedgekeurd omdat ze zaakvoerder is.

Emma wil nu bezwaar aantekenen tegen deze beslissing. Mits nodig, is ze ook bereid zich te laten uitschrijven als zaakvoerder. Ze wil graag worden bijgestaan in het aantekenen van bezwaar en bij een wijziging van de statuten.

Ons advies

Het is belangrijk dat Emma tijdig een correct bezwaarschrift schrijft en opstuurt naar de RVA, hier heeft ze drie maanden de tijd voor. Voor het opstellen van een correct bezwaarschrift, kan ze het beste de hulp inschakelen van een advocaat met ervaring op het gebied van arbeids- en sociaal recht.

Hoe werkt het?

De advocaat werkt meestal op basis van een uurtarief. In sommige gevallen kan een advocaat een vaste prijs hanteren.

Zo kan het dus ook

Waarom OmniRecht?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • OmniRecht kwaliteitslabel

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in België

  Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.7

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.