Rijden onder invloed


Omschrijving situatie

Tijdens een grootschalige alcoholcontrole wordt Louis tegengehouden terwijl hij met alcohol achter het stuur zit. Hij krijgt een rijverbod van acht uur en moet zijn roes uitslapen in een cel. Twee jaar later wordt hij gedagvaard voor de politierechter. Louis heeft zijn rijbewijs nodig omdat hij werkt als meubelbezorger. Zonder rijbewijs heeft hij geen inkomen meer. Het Openbaar Ministerie heeft geen minnelijke schikking voorgesteld. Wat nu?

Ons advies

Omdat Louis er groot belang bij heeft om zijn rijbewijs te behouden is het verstandig een advocaat in te schakelen. De advocaat kan zijn verdediging voorbereiden en hem eventueel bijstaan tijdens de procedure. Mogelijk vallen er voor Louis verzachtende omstandigheden aan te voeren die de uiteindelijke strafoplegging kunnen beïnvloeden.

Hoe werkt het?

Een advocaat werkt meestal op basis van een uurtarief. Eventueel kan voor de eerste consultatie een vaste prijs worden afgesproken. Dit geldt tevens voor de bijstand van de advocaat gedurende de procedure.

Zo kan het dus ook

Waarom OmniRecht?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • OmniRecht kwaliteitslabel

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in België

  Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.1

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.