Heeft uw vennootschap te maken met een fusie, splitsing, overname of participatie? Onze advocaten helpen u
Maak het niet onnodig ingewikkeld
Een onderneming kan worden overgenomen, splitsen of fuseren met een andere vennootschap. Zo’n fusie, splitsing, overname of participatie heeft vrijwel altijd verregaande gevolgen voor uzelf als ondernemer, maar uiteraard ook voor uw organisatie en uw medewerkers.
Het kan snel een juridisch ingewikkeld kluwen worden, waarin u zelf tussen de bomen het bos niet meer ziet. En dan gaat het enkel over de juridische kant van de zaak en nog niet eens over de praktische uitwerking van de veranderingen.
Kies daarom voor een gespecialiseerde advocaat die het hele proces mee begeleidt en uw financiële en fiscale belangen correct verdedigt. Zo verliest u zichzelf niet in de juridische regels en kan u zich op uw taken en de veranderingen binnen uw organisatie focussen.
Hulp bij bedrijfsovername en fusie
De overnamen van een bedrijf gebeurt meestal door het overdragen van de aandelen aan de koper van het bedrijf. Bij het kopen of verkopen van een onderneming is het van groot belang wat de financiële positie, de juridische status en het toekomstperspectief van de onderneming is. Dit soort elementen spelen een essentiële rol bij het bepalen van de voorwaarden.
Hoewel bij een bedrijfsovername telkens dezelfde elementen terugkomen, blijft het toch maatwerk. U schakelt daarom best een gespecialiseerde advocaat vennootschapsrecht in om de nodige documenten en voorwaarden correct op te stellen en het proces te begeleiden.
Wordt uw onderneming overgenomen of wilt u zelf een bedrijf overnemen? Laat u dan bijstaan door een gespecialiseerd advocaat vennootschapsrecht van het OmniRecht Advocatenplatform. Neem vandaag nog contact op met onze intakebalie.
Hulp bij bedrijfsovername en fusie
Bij een fusie met een ander bedrijf is het eerst zaak om een fuseringsvoorstel schrijven. In zo’n voorstel moet onder andere de rechtsvorm en het nieuwe bestuur staan. Soms moeten er ook jaarverslagen en jaarrekeningen worden bijgevoegd. Het voorstel legt u vast in het Handelsregister. Fuseren mag alleen met een bedrijf dat dezelfde rechtsvorm heeft. Daarnaast mag uw onderneming niet fuseren met een onderneming die failliet of ontbonden is.
Gaat uw onderneming fuseren en heeft u hulp nodig bij een fuseringsvoorstel? Neem dan vandaag nog contact op met een advocaat ondernemingsrecht op het OmniRecht Advocatenplatform.
De beste advocaat vennootschapsrecht voor uw onderneming
OmniRecht is het grootste platform van onafhankelijke advocatenkantoren in België. Wij brengen u dus gegarandeerd in contact met de meest geschikte advocaat voor uw situatie.
Neem contact op met onze intakebalie. U kan ons 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bereiken:
- via het contactformulier op de website
- telefonisch op het nummer 03 808 5229
Wij bellen u binnen de halve dag na uw contactvraag op. Het eerste intakegesprek is vrijblijvend.
OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 66 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.