OmniRecht heeft 16 advocaten gespecialiseerd in ondernemingsrecht.
Te maken gehad met een onrechtmatige beding in consumentenovereenkomst? Bel direct
Wanneer een overeenkomst wordt gesloten, moeten de bedingen van die overeenkomst duidelijk en begrijpelijk zijn voor de consument.
Staat er bijvoorbeeld in kleine lettertjes onderaan de overeenkomst geschreven dat de verkoper zich het recht toe-eigent om de prijs bij levering te wijzigen? Dan gaat het zeker om een onrechtmatig beding. Voordat u ondoordacht handelt of overeenkomsten ondertekent die in uw nadeel kunnen uitdraaien, vraagt u best advies aan een advocaat.
Wanneer beschouwt men een beding als oneerlijk?
Of een beding in een handelsovereenkomst oneerlijk is, hangt af van de specifieke situatie en van de omstandigheden waarin u de overeenkomst hebt gesloten. Meestal ziet een oneerlijk beding er zo uit:
- Er werd niet afzonderlijk over het beding onderhandeld
- Het is in strijd met de goede trouw
- Het verandert de rechten en de plichten van de partijen in het nadeel van de consument
Als consument heeft u het recht te weten wat u in huis haalt en wat de kosten zijn. Onrechtmatige bedingen in de handelsovereenkomst zorgen voor onaangename verrassingen.
Wat de meeste mensen niet weten is dat een oneerlijk beding niet bindend is. Vraag dus in geval van twijfels en bedenkingen altijd raad aan een juridische partner.
Raadpleeg bij twijfel een gespecialiseerd advocaat
Dat kan bijvoorbeeld een advocaat op het OmniRecht platform zijn. Neem gerust contact op met de OmniRecht intakebalie via het contactformulier op deze website en via WhatsApp op het nummer 0474 60 05 34.
Voor dringende hulp kan u ons ook telefonisch bereiken op 03 808 5229. De juristen van de intakebalie staan u graag te woord om uw contactaanvraag op te nemen. Dat kan zeven dagen per week 24 uur per dag.
OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 64 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.
Kies zelf de juiste advocaat in uw regio
Gerelateerde blogs

Na een hete zomer, wat met de nazomer?
Tijdens de lockdown-periode werden door de wetgever diverse maatregelen uitgevaardigd ter ondersteuning van de financiële draagkracht van ondernemers. Gaande van overbruggingsrechten naar uitstel van betaling op kapitaalonderdelen van financiële producten, verdaging van de voldoening van de fiscale en parafiscale verplichtingen, …
Lees meer..