Heeft u beslagrecht of een dwangsom opgelegd gekregen? Wij helpen u

Om een vonnis kracht bij te zetten kiest de rechter soms voor drastische maatregelen. Zo kan de rechter bijvoorbeeld beslag laten leggen op roerende en onroerende goederen, en op inkomsten, of een dwangsom opleggen.

Wanneer u het vonnis niet naleeft, riskeert u bovendien een dwangsom.

Bescherm uw onderneming en uw medewerkers

Wanneer er beslag wordt gelegd op uw goederen en/of inkomen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van uw rechten en plichten, en dat u vermijdt dat u een dwangsom moet betalen.

De ervaren en gespecialiseerde advocaten van OmniRecht weten raad in zulke situaties. Zij brengen u op de hoogte van uw rechten, plichten en de mogelijkheden om uit deze situatie te geraken zonder dat uw onderneming en uw medewerkers al te veel schade ondervinden.

Advies en bijstand bij beslag

Wanneer de rechter een bevel tot beslag op uw goederen heeft uitgesproken is het uiterst belangrijk voor het voortbestaan van uw onderneming dat u zich laat bijstaan door een advocaat die gespecialiseerd is in beslagrecht. Neem daarom contact op met de OmniRecht Intakebalie.

Beslag impliceert immers dat een deel van uw inkomsten rechtstreeks naar de schuldeiser gaat of dat uw goederen in beslag genomen en verkocht kunnen worden om met de opbrengst de schulden af te betalen.

De ervaren juristen van de OmniRecht Intakebalie geven u eerstlijnsadvies en brengen u in contact met de beste advocaat voor uw situatie. Neem contact op via het contactformulier in de rechterkolom of telefonisch op 03 808 5229.

  • Bewarend en uitvoerend beslag

Bij een bewarend beslag mag u de goederen of het pand van uw onderneming nog gebruiken, maar mag u ze niet verkopen of wegschenken. Bij uitvoerend beslag wordt er effectief tot de verkoop van uw roerende en onroerende goederen overgegaan.

  • Derdenbeslag

Beslag onder derden betekent dat er een deel van uw inkomen of uitkering wordt ingehouden. Dat deel gaat naar de schuldeiser totdat alle schulden zijn afbetaald.

Wat kan u doen tegen beslag?

  • Zorg ervoor dat het niet zo ver komt

Tijdig ingrijpen is erg belangrijk. Als uw schuldeiser na verschillende aanmaningen een gerechtelijke procedure wil opstarten, is het verstandig om alsnog te proberen een afbetalingsplan af te spreken. De kans bestaat dat u zo een gerechtelijke invordering kan vermijden. Een gespecialiseerde advocaat van OmniRecht kan voor u een afbetalingsplan onderhandelen met uw schuldeiser.

  • Uitstel van invordering

In het geval dat het wel tot een gerechtelijke procedure komt, kan u de rechter om uitstel van betaling vragen. Ook hier kan u nog steeds om een afbetalingsregeling vragen.

  • Collectieve schuldenregeling

U kan bij de beroepsrechtbank een collectieve schuldenregeling aanvragen. Als de rechtbank dit toestaat kan de schuldeiser geen beslag leggen op uw inkomen of eigendom, tenzij de rechter dit uitdrukkelijk beveelt.

  • Fouten tijdens het beslag

Denkt u dat er fouten werden gemaakt tijdens het beslag? Richt u dan tot de beslagrechter. Een goede advocaat is hier ten zeerste aangeraden. OmniRecht staat voor u klaar.

  • U kunt in beroep gaan

Wanneer u niet akkoord gaat met de vordering of met het vonnis dat de rechter heeft uitgesproken, kan u in beroep gaan. Let wel, de mogelijkheid om beroep of verzet in te stellen is beperkt in tijd. Ook hier is juridische bijstand onmisbaar. De beslagrechtadvocaten van OmniRecht stellen hun uitgebreide expertise graag in dienst van uw casus.

OmniRecht is het grootste advocatenplatform van België. Wij brengen u dus altijd in contact met de beste advocaat voor uw situatie en gaan samen met u op zoek naar een duurzame oplossing op uw maat.

Neem vrijblijvend contact op met de OmniRecht intakebalie. Dat kan via een contactformulier. Dringende hulp nodig? Bel ons tijdens de kantooruren op het nummer 03 808 5229.

Advies en hulp bij dwangsommen

Een dwangsom is een middel om gehoorzaamheid aan een gerechtelijke of bestuurlijke beslissing af te dwingen. Het is een indirect executiemiddel dat ertoe aanzet om alsnog aan de hoofdveroordeling te voldoen.

Wanneer uw onderneming geconfronteerd wordt met een gerechtelijke beslissing die niet wordt nageleefd door de tegenpartij kan u een dwangsom afdwingen. Om dit correct aan te pakken, of wanneer u zelf een dwangsom opgelegd krijgt, laat u zich best adviseren bijstaan door een gespecialiseerde advocaat.

In zakelijke context is het hoofdbestanddeel van de vordering dikwijls de betaling van een geldsom. Daarbovenop kan geen dwangsom geplaatst worden, tenzij het over de betaling aan een derde gaat.

Wat kan u doen als de dwangsom verbeurd is?

U kan de dwangsom opeisen als de partij die de dwangsom heeft opgelegd gekregen niet aan de gerechtelijke beslissing voldoet of een verbod overtreedt. Dat is het verbeuren van de dwangsom.

Beweert de tegenpartij dat de dwangsom verbeurd is? Vermoed u een overtreding? Soms is de overtreding van onbeduidende aard of kan u door overmacht niet aan de veroordeling voldoen zodat de dwangsom niet verbeurd is.

Onze advocaten weten door hun jarenlange ervaring en expertise precies hoe ze u kunnen helpen. Ze voorzien duidelijk advies en staan u bij tijdens de dwangsomprocedure om uw rechten op de best mogelijke manier te verdedigen. De juristen van de Omnirecht intakebalie staan alvast voor u klaar met eerstelijnsadvies.

Verjaring van de dwangsom

Dwangsommen hebben een verjaringstermijn van zes maanden na de eerste dag waarop zij verbeurd is. Als de dwangsom verjaard is kan een advocaat u helpen om een schriftelijke aanmaning of mededeling op te stellen waardoor de schuldenaar op de hoogte wordt gesteld van de verjaring. In die mededeling laat u weten dat het tijd is om de dwangsom aan u uit te betalen.

Vragen en problemen in verband met dwangsommen? Geschillen rond het verbeuren van een dwangsom? Samen zoeken we naar een oplossing op uw maat. Contacteer OmniRecht voor vrijblijvend eerstelijnsadvies via het contactformulier in de rechterkolom. OmniRecht brengt u in contact met de beste advocaat voor uw situatie.
Dringend hulp nodig? U kan ons ook bellen op het nummer 03 808 5229.

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 62 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid

   8.7

  OmniRecht helpt u verder
  • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
  • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
  • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
  Bel met de intakebalie
  03 808 5229
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-18:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Stel uw vraag

  "*" geeft vereiste velden aan

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
   Hidden
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom OmniRecht?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook 's avonds en in het weekend
   • OmniRecht kwaliteitslabel

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in België

    Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
    8.7

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

   Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.