Moord & doodslag

Bent u aangehouden wegens moord of doodslag? Neem contact op

De Belgische wetgever ziet moord en doodslag uiteraard als een misdaad. Iemand van het leven beroven is een van de ergst denkbare misdaden en heeft ernstige gevolgen voor zowel het leven van de dader als op dat van de nabestaanden. De gevolgen van moord en doodslag zijn ingrijpend en onomkeerbaar.

Rechters spreken voor moord en doodslag dan ook de zwaarste straffen uit.

Verschillende vormen van doodslag

De volgende manieren om het leven van een ander te beëindigen zijn strafbaar, en worden door de  OmniRecht advocaten behandeld:

Wat is het verschil tussen moord en doodslag?

Doden met het oogmerk om te doden noemt men doodslag. Wie zich schuldig maakt aan doodslag kan zich aan een gevangenisstraf tussen de twintig en dertig jaar verwachten. Als de doodslag met voorbedachten rade gebeurt, spreekt men van moord. Aan moord hangt veelal een nog zwaardere, soms zelfs levenslange gevangenisstraf vast.

Er bestaan natuurlijk verzachtende omstandigheden. Zo kan de rechter rekening houden met een psychische stoornis van de dader, eventuele uitlokking, wettige zelfverdediging, enz…

Goede verdediging is onontbeerlijk

Omdat iedereen het recht heeft op de best mogelijke verdediging en er voor doodslag en moord erg zware straffen worden uitgedeeld, is het belangrijk dat de verdachte een degelijke strafrechtadvocaat onder de arm neemt. Die kent niet alleen de finesses van de wetten, maar zal ook inzicht kunnen geven in mogelijke verzachtende omstandigheden.

Veel daders beschikken bijvoorbeeld ook niet over de verbale vaardigheden om hun schuldbesef of spijtbetuiging op een aanvaardbare manier te uiten tegenover de nabestaanden van de slachtoffers, terwijl spijt en inkeer voor een rechter nochtans redenen kunnen zijn om een mildere straf uit te spreken of een volksjury mild te stemmen.

Reken op OnmiRecht

De advocaten van OmniRecht kunnen daders hierbij helpen. De advocaten van OmniRecht zien niets over het hoofd in het voorbereiden van een moorddossier en -rechtzaak. Daardoor hoeven de daders geen onnodig zware straf uit te zitten.

Het kan zijn dat u onterecht beschuldigd wordt van moord of dat er rechtvaardigingsgronden aanwezig zijn. Ook dan kan u zich verwachten aan een intens gerechtelijk onderzoek en is de hulp van een advocaat onontbeerlijk voor een goede afloop.

Neem snel contact op met de OmniRecht Intakebalie

Wordt u onterecht beschuldigd van moord? Bent u slachtoffer in een moordzaak? Kreeg u een dagvaarding voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg? Raadpleeg zo snel mogelijk één van onze strafrechtadvocaten uit het OmniRecht-advocatennetwerk.

Onze getalenteerde advocaten behartigen uw belangen op de best mogelijke manier, of u nu schuldig bent of niet. Iedereen heeft immers het recht op een eerlijk proces.

Voor vrijblijvend eerstelijnsadvies kan u gerust contact opnemen met onze OmniRecht Intakebalie via het contactformulier in de rechterkolom . Dat kan 24 uur op 24, 7 dagen op 7!

De juristen aan onze intakebalie zorgen voor een discrete behandeling van uw dossier en brengen u spoedig in contact met de meest geschikte advocaat voor uw specifieke situatie.

Bel voor dringende hulp 03 808 5229.

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 64 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   9.4

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.