Valselijk beschuldigd van zedenfeiten; wat nu?

21.06.2021

Elke zedenzaak is anders.

Toch worden zedenzaken zeer vaak getypeerd door een “woord-tegen-woord” situatie.  En ook door een gebrek aan objectief bewijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klacht voor feiten die hebben plaatsgevonden in private sfeer (zonder getuigen & zonder camerabeelden). Of bijvoorbeeld voor feiten die jarenlang geleden zouden hebben plaatsgevonden.

Soms wordt er helaas ook valselijk klacht neergelegd. Het is dan belangrijk om vanaf het begin van het onderzoek bijstand te hebben van een gespecialiseerd advocaat die actief tussenkomt.

Een proactieve houding is uiterst noodzakelijk: zowel de intensieve coaching vóór & de bijstand tijdens de  verhoren, alsook de nauwgezette opvolging van het dossier tijdens het onderzoek maken het verschil.

Tijdens dit -geheime- onderzoek, verzoeken wij geregeld om inzage te verkrijgen in het dossier, zodat wij tijdig kunnen anticiperen op het verloop van het dossier.

Ook hebben wij de mogelijkheid om, tijdens het onderzoek of vóór de  zaak via de regeling rechtspleging naar de correctionele rechtbank wordt verwezen, zelf om bijkomende onderzoekshandelingen te verzoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een confrontatieverhoor, een analyse van camerabeelden, een deskundigenverslag naar de geloofwaardigheid van de afgelegde verklaringen, een moraliteitsonderzoek,…

Op deze manier vermijdt men dat er een louter eenzijdig onderzoek gevoerd wordt, waarbij men enkel elementen à charge verzamelt, in plaats van eveneens de hypothese voor ogen te houden dat de verdachte onschuldig is en men ook naar elementen à décharge zoekt.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u bent benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Gerelateerde blogs

Wat is er veranderd aan het strafrecht in 2022?

06.07.2022
Bekijk alle blogberichten
Zo kan het dus ook

Waarom OmniRecht?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • OmniRecht kwaliteitslabel

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in België

  Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  9.4

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.