Ontslagen wegens een reorganisatie? Bel direct
Een ontslag wegens reorganisatie is aan regels gebonden. Bent u ontslagen, dan is het belangrijk om na te gaan of uw werkgever zich aan deze regels houdt. Misschien is het ontslag wegens herstructurering helemaal niet rechtsgeldig. Dan kunt u met de hulp van een advocaat bezwaar indienen. Bent u werkgever en wilt u weten welke werknemers u mag ontslaan bij een reorganisatie? Ook dan staan we voor u klaar met advies en juridische hulp.
- Arbeidsrecht advocaat voor werkgevers en werknemers
- Bel doordeweeks én in het weekend met ons
- Juridisch advies en rechtsbijstand
Ontslag wegens herstructurering
Een reorganisatie of herstructurering noemen we ook wel een bedrijfseconomische reden voor het ontslag. Situaties waarin een organisatie ervoor kiest om te reorganiseren zijn:
- Financiële situatie van het bedrijf
- Technologische ontwikkelingen die de werkzaamheden van werknemers overnemen
- Fusies, overnames en andere veranderingen binnen de organisatie
- Opheffing of verplaatsing van de organisatie
Een arbeidsrecht advocaat of jurist helpt u uit te zoeken of de reden voor ontslag die uw werkgever opgeeft wel geldig is en of dat ontslag terecht is. De regels zijn vrij ingewikkeld en voor u als werknemer is het vaak lastig om te achterhalen of alles rechtsgeldig is. OmniRecht is gespecialiseerd in arbeidsrecht en het onderzoeken en aanvechten van ontslagen.
Recht op outplacementbegeleiding
In België hebben werknemers na ontslag recht op outplacementbegeleiding. Hiervoor dient u wel te voldoen aan een paar eisen. Zo mag u niet ontslagen worden om een dringende reden en heeft u recht op een opzeggingsvergoeding of opzeggingstermijn van minimaal 30 weken. In sommige gevallen bent u zelfs verplicht om de begeleiding te accepteren. Bijvoorbeeld wanneer u ouder bent dan 45 jaar.
Uw werkgever begeleidt u bij het vinden van een nieuwe job en bij de integratie van uw nieuwe job. Ook kunt u administratieve en psychologische steun krijgen. Ontdek of u recht heeft op outplacement en of uw werkgever u voldoende begeleiding aanbiedt. Bel 03 808 5229 voor een gratis intakegesprek.
Het ontslag aanvechten
Als uw werkgever u wil ontslaan wegens een reorganisatie, raden we u aan om een arbeidsrecht advocaat onder de arm te nemen. Deze zoekt voor u uit of uw werkgever wel aan de wettelijke regels voldoet. Door onze uitgebreide kennis op het gebied van arbeidsrecht en ontslag weet u zeker dat het ontslag terecht is óf ontdekt u hoe u het kunt aanvechten. Wij komen op voor uw belangen en adviseren u over de te nemen stappen.
Vergoeding bij collectief ontslag
Bij een collectief ontslag wegens reorganisatie heeft u recht op een vergoeding die de gevolgen van het ontslag wat verzacht. Deze vergoeding is gebonden aan regels, dus OmniRecht zoekt graag voor u uit of u de juiste vergoeding krijgt. We spreken van een collectief ontslag wanneer:
- Een bedrijf met 20 tot 100 medewerkers in dienst 10 werknemers ontslaat.
- Een bedrijf met 100 tot 300 medewerkers in dienst 10% van de werknemers ontslaat.
- Een bedrijf met minimaal 300 medewerkers in dienst 30 medewerkers ontslaat.
Of er in uw geval nu sprake is van een collectief ontslag of een individueel ontslag wegens herstructurering, OmniRecht helpt u verder.
C4-formulier
Na het ontslag krijgt u van uw werkgever een C4-formulier. Uw werkgever vult op dit werkloosheidsbewijs de reden van het ontslag in, evenals uw persoonlijke gegevens. Als u een werkloosheidsuitkering wilt ontvangen omdat u nog geen nieuwe job heeft, dient u dit formulier in bij de Rijksdienst voor Accreditatie. Deze bepaalt op basis van het werkloosheidsbewijs of u recht heeft op een uitkering.
Neem contact op met OmniRecht
Met tientallen specialisten op het gebied van arbeidsrecht vinden we altijd de juiste match voor u. Bel ons 7 dagen per week en u krijgt direct een gratis intakegesprek.
OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 62 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.
Kies zelf de juiste advocaat in uw regio
Gerelateerde blogs
Outplacement en de aftrek van 4 weken loon op de ontslagvergoeding
De werkgever biedt een ontslagpakket aan De werkgever moet bij het algemeen outplacement een ontslagpakket aanbieden dat bestaat uit een ontslagvergoeding en outplacementbegeleiding. In die omstandigheden is het verstandig om de ontslagvergoeding onmiddellijk in te korten met de 4 weken …
Lees meer..