Amélie Vandenberghe

Amélie Vandenberghe

Parmentier Advocaten

Gent

Over de advocaat

Mtr. Amélie Vandenberghe behaalde met onderscheiding haar diploma als Master in de Rechten aan de Universiteit van Gent in 2018.

Zij voltooide een bijkomende Master General Management aan de Vlerick Business School te Gent in 2019.

Na deze opleiding koos zij toch voor een carrière in de juridische wereld. Zij legde in 2019 haar eed af als advocaat voor het Hof van Beroep te Gent. Zij doorliep haar stage aan de West-Vlaamse Balie. Hier werd haar vakbekwaamheid opgebouwd in het strafrecht en het aansprakelijkheidsrecht en mocht zij het departement strafrecht mee uitbouwen.

Mtr. Vandenberghe vervoegde na haar stage in december 2022 een strafrechtkantoor te Gent om zich verder te specialiseren in het straf- en strafprocesrecht. In maart 2024 sloot zij zich aan bij het kantoor van Parmentier advocaten.

Mtr. Vandenberghe beschikt over het Getuigschrift Bijzondere Opleiding Cassatie in Strafzaken. Daarenboven is zij ook houder van het Getuigschrift Supralat-Salduz opleiding, waardoor zij gemachtigd is om bijstand te verlenen bij verhoren.

Tot slot beschikt mtr. Vandenberghe ook over het Certificaat Opleiding in Seksueel geweld. Met deze opleiding behandelde zij reeds verschillende zedenzaken met specifieke vakkennis. Hierbij werkte zij nauw samen met VZW Meldet en VZW Klaprozen.

Naast deze opleidingen verscheen mtr. Vandenberghe als expert in het tweede boek van de podcast De Volksjury.

Mtr. Vandenberghe heeft een ruime ervaring in het verkeersrecht, het strafrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Zij staat cliënten bij met raad en daad en vindt een persoonlijke aanpak van dossiers belangrijk. Haar grote drijfveer is het helpen van de mens achter de feiten met het oog op het vrijwaren van een eerlijk procesAmélie Vandenberghe is advocaat bij Parmentier Advocaten in Gent en deelnemer van het Omnirecht Advocatenplatform. Lees meer over onze werkwijze.

Zo kan het dus ook

Waarom OmniRecht?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • OmniRecht kwaliteitslabel

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in België

  Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  9.4

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.