Heeft u hulp nodig bij uw ICT-recht? Wij staan voor u klaar.

Met de toegenomen digitalisering duiken er nieuwe juridische vraagstukken op. Het ICT-recht bewaakt de rechten op internet, van technologie, telecommunicatie en de grenzen van privacy. Omdat technologische ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen, is de wetgeving aan continue verandering onderhevig. Denk bijvoorbeeld aan de privacywetgeving en GDPR

ICT-recht voor ondernemers

Als ondernemer krijgt u vandaag de dag hoe dan ook te maken met het ICT-recht, bijvoorbeeld wanneer u:

 • uw producten of diensten wilt verkopen via het internet
 • een licentievergoeding moet afsluiten bij het aankopen van software
 • u betrokken bent bij een geschil over een domeinnaam of software voor u ontwikkeld
 • uw privacy statement moet aanpassen omwille van GDPR

In elk van deze gevallen doet u er goed aan u te laten adviseren door een advocaat gespecialiseerd in ICT-recht. De materie is immers vaak technisch en samen met de technologie verandert de wetgeving razendsnel. Wanneer het nodig mocht zijn, kan een advocaat voor u ook bemiddelen of zelfs procederen.

Juridische aspecten van e-commerce

Steeds meer ondernemers starten met e-commerce. Wilt u niet achterblijven en bent u van plan om via een webshop uw diensten of producten te verkopen? Dat moet u rekening houden met een aantal juridische aspecten. Wanneer u aan e-commerce doet en bijvoorbeeld overeenkomsten sluit via het internet, moet u algemene voorwaarden laten opstellen,
en rekening houden met het consumentenrecht en de privacywetgeving.

Laat u informeren en bijstaan door een advocaat gespecialiseerd in e-commerce.

Bescherm uw domeinnaam

Wie gevonden wil worden op het internet, heeft een goede domeinnaam nodig. Omdat een domeinnaam maar één keer wordt uitgegeven geldt in de meeste gevallen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Een domeinnaam vertegenwoordigt een bepaalde waarde voor uw onderneming en kan daarom worden beschermd. Een domeinnaam kan echter ook opgeëist worden door derden die denken er recht op te hebben. In dat geval is het geen overbodige luxe u te laten bijstaan door een gespecialiseerde ICT-advocaat.

Afspraken met uw softwareontwikkelaar

Wanneer u als bedrijf software laat ontwikkelen, is het belangrijk dat u de afspraken tussen u en de ontwikkelaar, de rechten na de oplevering van de software en dergelijk vastlegt in een overeenkomst. Een gespecialiseerd ICT-advocaat kan u helpen zo’n overeenkomst op te stellen of voor u bemiddelen wanneer er een geschil ontstaat over zo’n overeenkomst of de naleving ervan.

Privacy statement

De bezoekers van uw website of gebruikers van uw product moet u informeren over wat u met hun gegevens doet. Een privacy statement of disclaimer is daarom essentieel. Daarnaast is het belangrijk om aansprakelijkheid uit te sluiten bij het per ongeluk versturen van virussen of veroorzaken van storingen aan apparatuur door uw website. Om te zorgen dat de privacy statement op uw website u voldoende indenkt, laat u hem opstellen of nalezen door een advocaat gespecialiseerd in ICT-recht.

Octrooi (patent)

Heeft u veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuw product of technologische toepassing, dan wilt u natuurlijk niet dat een ander het namaakt of er met het idee vandoor gaat. Om uw uitvinding te beschermen, kunt u een octrooi (patent) aanvragen. Daarmee krijgt u voor dertig jaar het alleenrecht om het te produceren, verkopen en exploiteren.

Reken op OmniRecht

Neem contact op met onze OmniRecht Intakebalie. Dat kan zeven dagen per week 24 uur per dag via het contactformulier op deze website . U kunt ook bellen naar de intakebalie op het nummer 03 808 52 29. Onze juristen van de intakebalie nemen binnen de 12 uur contact met u op en geven eerstelijnsadvies. Als u het nodig acht, spelen zijn uw casus door aan een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

Het grootste advocatenplatform van België

Onze juristen nemen ruim de tijd om uw situatie persoonlijk te bespreken. Indien nodig geven zijn uw casus door aan de beste advocaat voor uw specifieke situatie. Omdat ruim 80 onafhankelijke advocaten en kantoren zijn aangesloten bij OmniRecht, matchen wij uw vraag sowieso met een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 63 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.6

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.