Over de organisatie

OmniRecht maakt juridische hulp voor iedereen bereikbaar en betaalbaar

OmniRecht maakt juridische oplossingen toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. In een samenleving die steeds juridischer wordt, is dat harder nodig dan ooit. OmniRecht geeft elke rechtzoekende de keuze om eenvoudig en voordelig zelf zaken te regelen, eventueel met hulp, of een zaak uit handen te geven aan een advocaat. Voor deze dienstverlening combineert OmniRecht de nieuwste mogelijkheden van legal tech met een juridische intakebalie en een strak georganiseerd platform van advocaten. Zo heeft OmniRecht altijd een passend en betaalbaar antwoord op elke juridische vraag.

Contactgegevens

Postadres
De Keyserlei 58-60/bus 19
2018 Antwerpen

T: 03 808 5919

Hier doen we het voor

Bij OmniRecht geloven we dat dat je rechtzoekenden het beste helpt met slimme technische oplossingen en oprechte persoonlijke interesse. Veel mensen hebben drempelvrees bij het inschakelen van een jurist of advocaat. Wij verlagen die drempel, door kosteloos hun zaak te beoordelen, een eerste advies te geven en samen te bepalen of de persoon het eenvoudig zelf kan oplossen, desgewenst met onze hulp. Pas als het nodig is, schakelen we een advocaat in. Dat is niet zo vaak, want minstens 60 procent van de juridische vragen zijn standaardvragen, waarvan het grootste deel dus ook met een standaardantwoord of -overeenkomst is op te lossen.

Maximaal 40 procent is maatwerk. We geloven dat zowel de rechtzoekende als de advocaat enorm geholpen is als we dat onderscheid zo scherp mogelijk maken. Dat wordt dagelijks bevestigd: we krijgen niet voor niets een ruime 8 als beoordeling van onze klanten. Van klanten horen we dat ze het heerlijk vinden dat we goed bereikbaar zijn, ze waarderen de klantvriendelijkheid en zijn blij dat ze zich vrijblijvend, laagdrempelig kunnen oriënteren. En advocaten werken graag met ons samen, omdat ze goed voorbereide dossiers op hun bureau krijgen en direct aan de slag kunnen met hun inhoudelijke expertise.

We blijven nieuwe diensten ontwikkelen

Vanuit de gedachte ‘Dat moet toch ook anders kunnen, eenvoudiger, goedkoper voor de klant?’ vernieuwen we onze diensten constant. Ons doel? Over drie jaar zijn wij de grootste juridische dienstverlener van Vlaanderen in de markt van particulieren en KMO’s. Nu helpen we jaarlijks zo’n 5.000 rechtzoekenden in Vlaanderen, over 3 jaar zijn dat er 30.000. OmniRecht introduceert binnenkort een uniek juridisch platform waar rechtzoekenden hun juridische documenten in hun persoonlijke, beveiligde digitale kluis kunnen bewaren, bewerken en delen. De jurist of advocaat kan daarop eventueel inloggen, als de klant daar toestemming voor geeft. Zo krijgt de rechtzoekende weer de regie over zijn eigen (juridische) zaken, of het nu een particuliere klant is met een conflict over een ondeugdelijk product, of een bedrijf dat de arbeidsovereenkomsten van haar personeel wil doorlichten. Onze klanten kunnen altijd zien wie met hun zaak bezig is, wat de kosten zijn, wat ze nog kunnen verwachten.

De mensen achter OmniRecht

Management team

OmniRecht is gebaseerd op het oorspronkelijk Nederlandse toonaangevende advocatenplatform Omnius, opgericht in 2008. De oprichters werkten meer dan tien jaar succesvol samen aan het ontwikkelen en exploiteren van innoverende juridische concepten. Als online marketeers hielpen ze steeds meer advocaten en koppelden een callcenter (de juridische intakebalie) aan de kracht van internet. Zo maakten ze meer dan 10 jaar advocatendiensten beter vindbaar, betaalbaar en bereikbaar.
Inmiddels kent deze formule ook succes in België.

Medewerkers

Naast de ruim 80 bij OmniRecht aangesloten advocaten, werken vanuit het hoofdkantoor inmiddels zo’n 20 medewerkers mee aan OmniRecht. Een belangrijke rol is weggelegd voor de adviesbalie, waar onze intakejuristen de rechtzoekenden voorzien van een vrijblijvend eerste telefonisch advies.

Daarnaast werken afdelingen als formule-management, marketing, communicatie, sales, boekhouding en ICT nauw samen om de rechtzoekende zo goed mogelijk van dienst te zijn. Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. Met deze formule maken we van OmniRecht het grootste en meest succesvolle advocatenplatform van België.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.7

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.