Advocaat nodig wegens administratief recht? Neem contact met ons op

Wetten bestaan er om de orde te bewaren. Hoe die orde eruit ziet, wordt bepaald door het grondwettelijk recht. Ook de Belgische Staat en de overheden moeten hun beslissingen nemen in de geest van de grondwet. Het administratief recht zorgt daarvoor. Het organiseert het openbaar bestuur en regelt de taakvervulling ervan.

Het openbaar bestuur is verantwoordelijk voor het algemeen welzijn en het algemeen belang. Het bestaat uit:

 • De bestuurlijke overheden zoals regeringen, provincies en gemeenten.
 • De bestuurlijke diensten die door deze overheden zijn opgericht of erkend. Bv: Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad)

Dit openbaar bestuur en haar organen kunnen op verschillende vlakken beslissingen maken bv. over ruimtelijke ordening, het ambtenarenstatuut, milieuvergunningen, het vreemdelingenrecht enz…
Het is belangrijk om te weten dat het openbaar bestuur een taak van algemeen belang heeft, die voorrang krijgt op gelijk welke private belangen.

De overheden zijn niet feilloos

Meestal blijken de gemeenrechtelijke regels vaak nog te ontoereikend om die taak naar behoren te kunnen vervullen. Met andere woorden: het bestuur is niet perfect, en dat laat ruimte voor bemiddeling.
Denkt u dus dat het bestuur zich niet aan de wetgeving heeft gehouden, of wenst u een bezwaar te maken tegenover een bestuurlijke beslissing? Werd u misschien als ambtenaar onterecht beschuldigd van plichtsverzuim? Het is mogelijk om de beslissing van het openbaar bestuur via het administratief recht aan te vechten. Daar kan een ervaren advocaat u bij helpen.
Het kan dan bijvoorbeeld gaan over een van deze materies:

OmniRecht helpt

Binnen het OmniRecht-platform zijn er heel wat advocaten gespecialiseerd in het administratief recht. Zij zullen voor u bemiddelen en uw belangen op de best mogelijke manier verdedigen. Omnius zorgt voor uw advocaat administratief recht.

Een kleine stap om de verdediging van uw rechten te verzekeren is contact opnemen met onze OmniRecht Intakebalie.

Dat kan zeven dagen per week 24 uur per dag via het contactformulier op deze website . U kunt ook bellen naar de intakebalie op het nummer 03 808 5229. Onze juristen van de intakebalie nemen binnen de 12 uur contact met u op en geven eerstelijnsadvies. Als u het nodig acht, spelen zijn uw casus door aan een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 62 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   9.4

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.