Vrije advocaatkeuze

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? En bent u betrokken bij een juridisch geschil? Dan bent u vrij zelf een jurist of advocaat te kiezen om uw zaak te behartigen. Ook via OmniRecht. Uw verzekeraar betaalt onze rekening indien de zaak onder de dekking van uw polis valt.

Alle rechtsbijstandverzekeraars bieden de vrije advocaatkeuze aan, waaronder ten minste:

 • DAS
 • AXA
 • AG Insurance
 • Baloise
 • KBC Verzekeringen
 • Ethias
 • Belfius Insurance
 • P&V Verzekeringen
 • ARAG
 • Allianz

Welke rechtbijstandverzekering u ook hebt, bij OmniRecht bent u altijd welkom! Vind uw advocaat >

Wat is vrije advocaatkeuze?

De vrije advocaatkeuze houdt in dat u zelf een advocaat mag kiezen. Niet de rechtsbijstandverzekering, maar u bepaalt welke advocaat uw zaak gaat behandelen. Zo hoeft u niet langer af te vragen of de rechtsbijstandverzekering wel een echte specialist op uw zaak zet.

Zolang u dekking heeft onder de polis, zoals bij een arbeidszaak of verkeersrechtelijk geschil, mag u zelf kiezen wie uw zaak behandelt.

Stap 1. Gratis intake – bel nu

Bel met de OmniRecht Intakebalie op 03 808 5229 of stel uw vraag via ons contactformulier. Eén van onze juristen bespreekt uw zaak telefonisch met u en helpt u de juiste advocaat te selecteren.

Stap 2. Toestemming van uw rechtsbijstandverzekering

De advocaat helpt u toestemming te vragen bij uw rechtsbijstandverzekering om de kosten onder uw polis te accepteren. Deze toestemming is slechts een formaliteit, een rechtsbijstandverzekeraar mag namelijk het recht op een eigen advocaat niet weigeren. Daarna wordt uw zaak door uw eigen advocaat in behandeling genomen. Uw advocaat brengt zijn kosten in rekening bij uw verzekering.

Stap 3. Zaak in behandeling bij advocaat

De advocaat neemt uw zaak in behandeling en zal u bijstaan. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden, want uw rechtsbijstandverzekeraar dekt uw kosten. Mocht onverhoopt blijken dat uw polis uw zaak niet dekt en u die toch bij de advocaat in behandeling wilt geven dan ontvangt u een korting van 10% op het uurtarief of de vaste prijs.

Hoe vindt u de juiste advocaat?

Hoe vindt u die ervaren en gespecialiseerde advocaat? Die ook nog eens in uw regio kantoor houdt? Hoe beoordeelt u de kwaliteit van een advocaat? Wat mag u van een advocaat verwachten? Hoe zijn de kosten te vergelijken? OmniRecht garandeert de beste service en kwaliteit met het OmniRecht Kwaliteitslabel. U vindt bij OmniRecht advocaten met specialisaties in alle rechtsgebieden. Met 80 deelnemende advocaten en kantoren in heel België is er altijd een specialist in de buurt.

Bel 03 808 5229 voor een gratis telefonisch intakegesprek.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   9.4

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.