Meer duidelijkheid nodig bij uw vreemdelingenrecht? OmniRecht helpt direct!

Een vreemdeling is volgens de wet iemand die niet beschikt over de Belgische nationaliteit. Het vreemdelingenrecht is een onderdeel van het administratief recht en kan bijvoorbeeld van toepassingen zijn op:

 • Gezinshereniging
 • Asielaanvragen
 • Regularisatie
 • Tewerkstelling van buitenlandse arbeiders en studenten
 • Kort verblijf
 • Uitwijzing
 • Inschrijving in het rijksregister
 • Verwerving en verlies van de Belgische nationaliteit

Verplicht visum

Inwoners van alle landen buiten de Europese Unie, IJsland, Monaco, Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland die langer dan drie maanden in België willen blijven, moeten een visum hebben alvorens ze naar België reizen. De aanvraag moet gebeuren bij de Belgische diplomatieke of consulaire posten in het land waar de visumaanvrager woont.

Buitenlanders te werk stellen

Buitenlandse werknemers mogen niet zonder meer in België aan het werk gaan. Om in België te mogen werken moeten buitenlandse werknemers over een geldige arbeidskaart beschikken. Als Belgische werkgever moet u een arbeidsvergunning en een arbeidskaart aanvragen om een buitenlandse werknemer tewerk te stellen. Die aanvragen gebeuren via de modelformulieren die de gewestelijke diensten voor arbeidsbemiddeling ter beschikking stellen. Met die arbeidsvergunning kan de buitenlander die u tewerkstelt een visum aanvragen. Wie buitenlanders tewerkstelt zonder de nodige vergunningen en visa, riskeert zware boetes.

Buitenlandse studenten, stagiairs en au-pairs te werk stellen

Wanneer u studenten van buiten de Europese economische ruimte in dienst wil nemen, moeten zij in het bezit zijn van een arbeidsvergunning. Hetzelfde geldt voor au-pairwerkers en voor stagiairs.

Permanent naar België verhuizen

Mensen die permanent in België willen blijven wonen, hebben na het vervallen van hun visum andere verblijfsdocumenten nodig. Die verblijfsdocumenten moeten ze aanvragen bij de dienst Vreemdelingenzaken van de FOD Binnenlandse Zaken.

Win advies in vooraleer u buitenlanders te werk stelt

Wat ook de reden is waarom u buitenlanders te werk wilt stellen en ongeacht de duur van de tewerkstelling, doet u er goed aan u vooraf degelijk te laten adviseren. Om vreemdelingen tewerk te stellen moeten immers heel wat procedures doorlopen en documenten aangevraagd worden. Die verschillen bovendien afhankelijk van het land van herkomst, duur van het verblijf… Het is daarom belangrijk dat u zich laat bijstaan door een advocaat gespecialiseerd in vreemdelingenrecht.

Reken op OmniRecht

OmniRecht heeft een ruim aanbod van advocaten gespecialiseerd in vreemdelingenrecht. Neem contact op met onze Omnirecht Intakebalie. Dat kan zeven dagen per week 24 uur per dag via het contactformulier op deze website. U kunt ook bellen naar de intakebalie op het nummer 03 808 52 29. Onze juristen van de intakebalie nemen binnen de 12 uur contact met u op en geven eerstelijnsadvies. Als u het nodig acht, spelen zijn uw casus door aan een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

Het grootste advocatenplatform van België

Onze juristen nemen ruim de tijd om uw situatie persoonlijk te bespreken. Indien nodig geven zijn uw casus door aan de beste advocaat voor uw specifieke situatie. Omdat ruim 80 onafhankelijke advocaten en kantoren zijn aangesloten bij OmniRecht, matchen wij uw vraag sowieso met een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 63 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.6

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.