- Home
- >
- Verzet aantekenen
Verzet aantekenen
Bezwaar indienen tegen een verstekvonnis
Bij een rechtszaak die is behandeld in uw afwezigheid kunt u verzet aantekenen. De rechter heeft een vonnis uitgesproken, maar u heeft zich helemaal niet kunnen verdedigen. Schakel een specialist van OmniRecht in om de uitspraak van de rechter aan te vechten. Wij zijn bekend met de verzetprocedure en helpen u graag de juiste juridische stappen te nemen.
- Gratis intakegesprek met een jurist
- 7 dagen per week bereikbaar voor juridisch advies
- Direct hulp bij een verstekvonnis
- Keuze uit tientallen gespecialiseerde advocaten
Laat u bijstaan door onze specialisten. Telefonisch en via het contactformulier krijgt u direct advies. Wilt u verzet aantekenen, dan vinden we een gedegen advocaat voor u die de zaak op zich neemt.
Wanneer kunt u verzet aantekenen?
Er gaat altijd een gerechtelijke procedure vooraf aan de verzetprocedure. Verzet aantekenen is pas mogelijk nadat u een verstekvonnis heeft ontvangen. U maakt als het ware bezwaar tegen de uitspraak van de rechter.
Dagvaarding en hoorzitting
U ontvangt een dagvaarding wanneer u verdachte bent in een rechtszaak. Op deze manier roept de rechtbank u op om aanwezig te zijn bij de hoorzitting. Besluit u om niet naar de hoorzitting te gaan, dan behandelt de rechter uw zaak bij verstek. Dit betekent dat u niet aanwezig bent en uzelf niet kunt verdedigen.
Verstekvonnis
Is uw rechtszaak afgehandeld zonder uw aanwezigheid of een vertegenwoordigende partij? Dan is er sprake van een veroordeling bij verstek. Om uw zaak opnieuw te laten behandelen kunt u verzet aantekenen. Hiervoor dient u natuurlijk wel eerst te weten wat het vonnis inhoudt.
Betekening vonnis
Na de hoorzitting schakelt de rechtbank een gerechtsdeurwaarder in die u op de hoogte brengt van het vonnis. Hij overhandigt u de stukken van de rechtbank waarin staat wat de uitspraak van de rechter is. De deurwaarder roept u vervolgens op om de veroordeling na te komen.
Ik kreeg gelijk iemand aan de telefoon met verstand van zaken. Hij wist mij goed te helpen en gaf mijn zaak door aan een advocaat in de buurt. Die heeft me bij het hele proces bijgestaan.
Verzetprocedure: heropenen van de rechtszaak
Na de betekening van het vonnis kunt u verzet aantekenen. U was immers niet bij de hoorzitting aanwezig en heeft uzelf niet kunnen verdedigen.
Binnen 4 weken verzet aantekenen
U heeft vier weken de tijd om verzet aan te tekenen. Hierna verloopt de termijn van verzet en is de uitspraak van de rechter onherroepelijk. Samen met uw advocaat dagvaardt u de oorspronkelijke eiser. Dit heet een verzetdagvaarding. De verzettermijn start op een van de volgende momenten:
- Na de betekening van de deurwaarder.
- Zodra u een daad van bekendheid verricht. Dit is een gedraging waaruit blijkt dat u bekend bent met de uitspraak van de rechter.
- Op de dag van de executie van het vonnis.
Comparitie
Naar aanleiding van uw verzetdagvaarding behandelt de rechter uw zaak opnieuw tijdens een hoorzitting die we comparitie noemen, ditmaal in het bijzijn van alle betrokken partijen. In eerste instantie bekijkt hij of het mogelijk is om de zaak in der minne te schikken, ofwel onderling op te lossen. De rechter begeleidt de partijen hierbij. Mocht dit niet lukken, dan bepaalt de rechter het vonnis.
Het is verstandig om u tijdens de comparitie te laten bijstaan door een advocaat die het verweer voor u voert. De deskundige advocaten van OmniRecht hebben ervaring met gerechtelijke procedures en helpen u graag uw straf of boete te verminderen.
Ik kreeg te horen dat ik veroordeeld was tot een boete van € 1000,- maar was helemaal niet bij het proces geweest. Toen heb ik OmniRecht gebeld. Binnen een paar dagen was het verzet ingediend en werd alles in gang gezet.
Schorsing executie
Na het aantekenen van het verzet wordt de executie van het vonnis niet automatisch geschorst. Dit wil zeggen dat de uitvoering van het vonnis – bijvoorbeeld het vorderen van een schuld of het verkopen van uw eigendommen – gewoon doorgaat tijdens de procedure. Wilt u de executie van het vonnis uitstellen tot na de verzetprocedure, dan dient u hiervoor een kort geding aan te spannen. Uw OmniRecht advocaat adviseert u en spant zo nodig een kort geding voor u aan.
Contact opnemen met OmniRecht
We begrijpen dat de juridische regels ingewikkeld kunnen zijn. Stel al uw vragen over verzet aantekenen aan onze specialisten. We zijn zeven dagen per week bereikbaar via de telefoon (03 808 5229).
Leadformulier
"*" geeft vereiste velden aan