Een second opinion nodig over uw juridisch vraagstuk? Wij kijken er graag naar.

Wie in contact komt met justitie en het recht, wil liever geen risico’s nemen. Het gaat immers altijd om ernstige situaties en het kan daarom nooit kwaad een second opinion te vragen aan een andere advocaat.

Bedenk daarbij wel dat een nieuwe advocaat zich helemaal moet inwerken in uw dossier en dit uiteraard opnieuw tot kosten leidt, die u ook al bij uw eerste advocaat betaalde.

Geen vertrouwen in huidige advocaat

Een advocaat is een vertrouwenspersoon. Het kan echter voorvallen dat u geen vertrouwen meer hebt in uw advocaat. Bijvoorbeeld omwille van:

 • weinig daadkracht
 • slechte bereikbaarheid
 • tegenvallend resultaat
 • het niet nakomen van afspraken
 • beroepsfouten

Wat uw reden ook is, een andere advocaat zal zeker naar uw casus luisteren, zinvol advies geven en indien u dat wenst uw zaak overnemen. Omdat een tweede advocaat inschakelen of uw dossier overdragen aan een nieuwe advocaat tijd en geld kost, is het raadzaam om eerst met uw huidige advocaat uw bezwaren en bedenkingen te bespreken en te zien hoe die kunnen worden verholpen.

Second opinion voor extra zekerheid

Wanneer grote belangen spelen, kan u baat hebben bij een second opinion om extra zekerheid in te bouwen voor uzelf. Een andere advocaat bekijkt uw zaak en zal een tweede advies geven. Dat kan wenselijk zijn wanneer bijvoorbeeld onderhandelingsresultaten tegenvallen, de kans op een schikking met de tegenpartij klein lijkt, een rechtszaak weinig kans op slagen heeft, er specifieke expertise nodig is… Niet elke advocaat is gespecialiseerd in alle rechtsgebieden. Het kan soms lonen een andere advocaat dan uw eigen advocaat in te schakelen wanneer het gaat om specifieke wetgeving. OmniRecht heeft als grootste advocatenplatform in België altijd de nodige expertise in huis om uw specifieke casus tot een goed einde te brengen. Zoals gezegd kost het inschakelen van een tweede of andere advocaat geld en tijd. Het meest geschikte moment om van advocaat te wisselen is wanneer u een zaak verliest bij een lagere rechtbank, voordat u in hoger beroep gaat.

Second opinion bij hoger beroep en cassatie

Na veel uitspraken van de rechter is hoger beroep mogelijk. Dit houdt in dat een hogere rechter uw zaak nogmaals bekijkt en opnieuw een uitspraak doet. Soms is het dan aan te raden een nieuwe advocaat in te schakelen, die met een andere aanpak uw kansen in beroep vergroot. Zeker als uw zaak in cassatie gaat, is een second opinion zinvol. Cassatie is een bijzondere rechtbank en niet elke advocaat is gespecialiseerd in alle procedures. Het kan zijn dat uw vertrouwde advocaat te weinig ervaring heeft met cassatie en u liever een beroep doet op een advocaat gespecialiseerd in cassatie.

Objectiviteitsclausule

De Objectiviteitsclausule staat in elke rechtsbijstandverzekeringpolis, de wet verplicht dit.
Wanneer het u het niet eens bent met de strategie van uw rechtsbijstandsverzekeraar kunt u een beroep doen op deze clausule. Het geeft u de mogelijkheid een objectief oordeel te verkrijgen van een (externe) advocaat.
Als, de door u gekozen advocaat, uw standpunt bevestigt is uw rechtsbijstandsverzekeraar verplicht de kosten van het advies te dekken. Bevestigt de advocaat het standpunt van de verzekeraar, dan hoeft deze slechts de helft van het ereloon op zich te nemen. De andere helft is voor uw rekening.

Het is dus aan te raden aan advocaat te raadplegen en te vragen om een second opinion wanneer u het niet eens bent met het standpunt van uw rechtsbijstandsverzekeraar.

Second opinion? OmniRecht helpt!

Wat ook de reden is waarom u een juridische second opinion wilt, OmniRecht helpt u graag in uw zoektocht naar een andere advocaat. Dat kan zeven dagen per week 24 uur per dag via het contactformulier op deze website. U kunt ook bellen naar de intakebalie op het nummer 03 808 52 29. Onze juristen van de intakebalie nemen binnen de 12 uur contact met u op en geven eerstelijnsadvies. Als u het nodig acht, spelen zijn uw casus door aan een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

Het grootste advocatenplatform van België

Onze juristen nemen ruim de tijd om uw situatie persoonlijk te bespreken. Indien nodig geven zijn uw casus door aan de beste advocaat voor uw specifieke situatie. Omdat ruim 80 onafhankelijke advocaten en kantoren zijn aangesloten bij OmniRecht, matchen wij uw vraag sowieso met een gespecialiseerde advocaat uit uw regio.

OmniRecht is het grootste platform in België van zelfstandige en onafhankelijke advocaten. Ruim 63 vormen samen het OmniRecht Advocatenplatform.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.6

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.