Hoe kiest u de best passende advocaat?

Het is niet altijd eenvoudig om een advocaat uit te zoeken, zeker omdat u meestal niet zit te wachten op een juridisch probleem of een rechtszaak. Op rechtsgebied, locatie of tarief: aan de hand van verschillende criteria kunt u een advocaat selecteren.

Locatie

Het is natuurlijk fijn als de advocaat in uw woonplaats of regio is gevestigd. Dat loopt vlotter en maakt het eenvoudiger om uw zaak face to face te bespreken. Let er wel op dat de advocaat gespecialiseerd is in uw rechtsgebied. U heeft natuurlijk niets aan een familierecht advocaat als u wordt ontslagen. Veel advocatenkantoren hebben een algemene praktijk en kunnen u bijstaan in veel voorkomende en kleinere zaken.

Specialisatie

Heeft u een complexe zaak die om specifieke kennis vraagt, dan is het aan te raden om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Een gespecialiseerde advocaat behandelt uitsluitend één onderwerp of rechtsgebied. Vaak hanteren ze een iets hoger uurloon dan een algemene advocaat en meestal zijn ze lid van een specialistenvereniging.

Type zaak

Adviseren, bemiddelen of procederen: een advocaat heeft verschillende taken. Iedere advocaat heeft zijn eigen voorkeuren en aanpak. De één houdt meer van pleiten, de ander treft liever een onderhandse regeling met de wederpartij. Bedenk goed waar uw voorkeur naar uit gaat, welke werkwijze u prettig vindt en overleg hierover met de advocaat.

Ereloon

Advocaten hebben verschillende erelonen. De hoogte hangt af van de omstandigheden, omvang van de zaak en ervaring van de advocaat. Een gespecialiseerde advocaat is vaak duurder dan een algemene advocaat die meer standaardzaken doet. Ga dus goed na welke hulp u nodig heeft.

Persoonlijke voorkeur

Natuurlijk speelt uw persoonlijke voorkeur ook een rol in de advocaatkeuze. Hoewel het juridisch gezien vaak geen verschil maakt, is het belangrijk om een prettig gevoel bij de advocaat te hebben. Goede communicatie en vertrouwen zijn essentieel.

OmniRecht helpt u verder
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
03 808 5229
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom OmniRecht?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • OmniRecht kwaliteitslabel

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in België

   Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.7

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

  Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.