mr. Nel De Backer

mr. Nel De Backer

Parmentier Advocaten

Gent

Over de advocaat

Mtr. Nel De Backer behaalde met grote onderscheiding haar diploma van Master in de Rechten aan de Universiteit van Gent in 2024. Eerder voltooide zij eveneens met grote onderscheiding haar diploma van Master in de Criminologische Wetenschappen aan dezelfde universiteit in 2021.

Tijdens haar studies ontwikkelde zij een bijzondere interesse voor strafrecht, forensische wetenschappen en het streven naar eerlijke en rechtvaardige rechtsgang voor alle betrokkenen. Haar ervaringen tijdens eerdere stages hebben haar vastberadenheid versterkt om op te komen voor de rechten van degenen die geen stem hebben. Zo liep zij stage bij onder meer het Openbaar Ministerie te Gent en de Federale Gerechtelijke Politie, afdeling CSI.

In april 2024 legde zij haar eed af als advocaat voor het Hof van Beroep te Gent en startte haar stage aan de Balie Gent, waarmee zij met enthousiasme het kantoor van Parmentier Advocaten versterkt.

Haar overtuiging is stevig verankerd in de uitspraak van Bryan Stevenson, de Amerikaanse advocaat en burgerrechtenactivist: “We zijn allemaal meer dan de ergste fouten die we hebben begaan.” Deze filosofie weerspiegelt haar onvermoeibare inzet om elke cliënt te vertegenwoordigen met eerlijkheid, mededogen en vastberadenheidmr. Nel De Backer is advocaat bij Parmentier Advocaten in Gent en deelnemer van het Omnirecht Advocatenplatform. Lees meer over onze werkwijze.

Zo kan het dus ook

Waarom OmniRecht?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. OmniRecht voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt OmniRecht volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook 's avonds en in het weekend
 • OmniRecht kwaliteitslabel

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in België

  Het grootste juridische platform van België met 80 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  9.4

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De OmniRecht-formule heeft ervoor gezorgd dat we in enkele jaren zijn uitgegroeid tot het grootste en meest vooruitstrevende advocatenplatform van het land.

Inmiddels hebben ruim 80 advocaten en 35 kantoren uit Vlaanderen en Brussel zich bij OmniRecht aangesloten. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende er van te verzekeren dat de beloftes worden nagekomen, hebben we het OmniRecht Kwaliteitslabel in het leven geroepen. Ons hoofdkantoor is te vinden in Antwerpen, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.